Skip to content

Profile

Voor Profile hebben we gekeken wat de mogelijkheden zijn om heel specifiek te targetten. Om als voorbeeld te geven wordt er regelmatig een folder verspreid. Deze folders worden als basis gebruikt voor de online campagnes van Profile. Zo versterken wij het resultaat van de offline folder middels online bannering.

Deze folders zetten wij regionaal extra kracht bij door een baken om een vestiging te plaatsen van 2500 meter. Iedereen die binnen deze straal valt kan online een uiting van Profile zien waar een foto van de regionale ondernemer in staat. Dit om de herkenning van de ondernemer te gebruiken, het regionale aspect aan te spreken en uiteraard de ondernemer meer regionale bekendheid te geven.

De uitdaging

Hoe gaan we lokaal online adverteren met een gericht budget in samenwerking met de lokale ondernemers?

Onze oplossing

Daarnaast zijn er specifieke diensten welke profile levert. Deze zijn sterk afhankelijk van moment en weergetijden. Twee bekende vormen van deze diensten zijn APK Keuring en Winter/Zomerbanden wissel.

Winterbanden gaat iedereen aan denken zodra het sneeuwt of ijzelt en APK hoeft maar een keer per jaar, of twee jaar te gebeuren. Dit zijn dus de momenten dat Profile zichtbaar wilt zijn.
Hiervoor hebben wij een aantal data segmenten gekoppeld aan deze campagnes. Voor de APK vervaldatum is er een koppeling gemaakt met het RDW. Middels specifieke anonieme data verrijking kunnen wij hier online profielen aan koppelen. Iedereen die dus rijdt met een auto die binnen 2 maanden gekeurd moet worden, alleen die zien onze APK advertenties.

Met betrekking tot de winterbanden wissel starten wij de campagnes wanneer het 7 graden of kouder is en wordt de campagne geboost wanneer het sneeuwt of ijzelt. Dit is een betaalde koppeling met de dienst Weeronline.

Meer weten over welke rol data gedreven marketing kan spelen binnen jouw marketing strategie? Neem vrijblijvend contact op met Ivo en hij vertelt je er graag meer over!

Blijf op de hoogte

Regelmatig delen wij onze kennis over onder meer data marketing, social media, display advertising, branding, livechat, Google Ads en Geo-fencing. Dat kun je vast waarderen!